Daniel Skuta Bohumir Vosahlo BCT

Kancelaria Projekty Europejskie z Wrocławia zaprosiła kucharzy BCT Daniela Škutu i Bohumíra Vosáhlo jako prelegentów na dwudniowe szkolenie dla kucharzy z tematu ,,Kuchnia Czeska”. Zostało przygotowane specjalne menu degustacyjne dla kursantów oraz przeprowadzono pokaz robienia własnego sera wraz z jego zastosowaniem.

Menu:

 

Przekąski:

Nakládaný hermelín

Domácí sýr

Zupy:

Česnečka

Valašská zelňačka na žinčici

Čočková

Główne dania:

Hovězí guláš s KV knedlíkem

Jehněčí pečeně se špenátem a zapékanými brambory s domácím sýrem

Cmunda

Svíčková na smetaně s KV knedlíkem

Křenová omáčka se šunkou a s KV knedlíkem

Jehněčí ragů na víně se šťouchaným bramborem

CZESKA KUCHNIA NA FB

Zdjęcia z kursów i innych wydarzeń, przepisy kuchni czeskiej, nowości - to tylko mały przykład tego co znajdziesz na Facebooku.

PRZEPISY

Jak to było...? Byłeś na kursie i nie możesz sobie przypomnieć przepisu? Zarejestruj się, zaloguj i masz dostęp do wybranych przepisów.

Portal internetowy czeskakuchnia.pl korzysta z plików cookie. Korzystając ze strony czeskakuchnia.pl wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami twojej przeglądarki.