Właściciel Czeskiej Hospody w Poznaniu Michał Jaguszak zaprosił BCT do udziału podczas Noc Restauracji 2012 w Poznaniu 25-go maja 2012. BCT - Bohemian Cuisine Team będzie reprezentować Bohumír Vosáhlo, który będzie nadzorował specjalne menu, jego przygotowanie a także pozostanie do dyspozycji gości restauracji w kwestiach pytań dotyczących czeskiej kuchni. Specjalnie na ,,Tę Noc” wybrano menu składające się z:
- przystawki Bramboráčky
- zupy Kulajda
- dania głównego Moravský vrabec se zelím a kndedlíkem
- deseru Palačinka
Wszystko to tylko za 34 złotych!!! Oczywiście nie może zabraknąć dobrego piwa - Czeska Hospoda, jako jedyna w Poznaniu leje czeski niepasteryzowany Bernard z beczki. Serdecznie zapraszamy do Czeskiej Hospody przy ul. Żydowskiej w Poznaniu w piątek 25.05.!
Do zobaczenia
Artykul w Glosie Wielkopolskim TU