I teraz już oficjalnie, 15 wrzesień 2016 Bohumír prowadzi kurs gotowania w Republika Słoneczna w Poznaniu - historycznie pierwszy warsztat kuchni czeskiej w Poznaniu. I jakie menu? Česnečka, Vepřová játra na slanině s tymiánkovou rýží, i jasna rzecz - Hovězí guláš, czyli Gulasz Wolowy. Już teraz można rezerwować na stronie Republika Słoneczna TU, bo ilość miejsc jest bardzo ograniczona.
Nakládaný hermelín - marynowany camembert to idealna przekąska do piwa, latwa w przygotowaniu, coś widać na filmiku kitchenbook.tv .
Czeska hospoda bez gulaszu wolowego i knedliczków? Prawie niemożliwe, hovězí guláš s knedlíkem to podstawa w menu obiadowym każdej dobrej czeskiej restauracji. Jak taki gulasz ugotować? Zobacz filmik z kitchenbook.tv .
Placek ziemiaczany, bardzo popuparny w Czechach pod różnymi nazwami - bramborák czy cmunda idealnie pasuje do piwa.
Jak mówi mój kolega, najlepsza zupa na zime czy na kaca, to kapuśniak. Jak ugotować czeski kapuśniak? Zobacz na kitchenbook.tv
Jest już pierwsze wideo z gotowania dla kitchenbook.tv - tym razem zupa czosnkowa - česnečka
Prawie 50 osób uczestniczyło w Kulinarnej Podróży po Czechach z Bohumirem Vosahlo w restauracji Český Film w Łodzi.
Zbliżają się Mistrzowstwa Świata w hokeju na lodzie w Pradze, kiełbasa w przerwie meczu smakuje najlepiej, nie ma meczu bez kiełbasy. Ale żeby zrobić na grilu kiełbasę, to trzeba też wiedzieć, jaką wybrać.
Restauracja Český Film z Łodzi zaprasza 23 kwietnia 2015 od g. 19 na wyjątkową kolację w towarzystwie miłośnika i znawcy Czech, Bohumira Vosahlo z Bohemian Cuisine Team (BCT).
Specjalnie przygotowane menu degustacyjne, regionalne alkohole, a także ciekawe historie Bohumira, które wzbogacą ten wieczór sprawią, że już na zawsze pokochacie czeską kuchnię.
Wiecej na naszym Facebookowym profilu
Rezerwacje pod numerem 881 403 888 lub
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Nawiązana współpraca z KitchenBook.tv , w tym roku będzie można obejrzeć parę fajnych przepisów z czeskiej kuchni.
Polączenie Czeskiej kuchni i degustacje Czeskiego piwa w dziewięciu browarach w Czechach - tak w skrócie można nazwać cel wyjazdu Tour de Beer wrzesień 2014, który sie odbędzie od 2 do 6 września 2014 w wspólpracy s Cestovní Agentura A-tourist. Caly program oraz listę browarów znajdziecie na www.tourdebeer.pl
Kancelaria Projekty Europejskie z Wrocławia zaprosiła kucharzy BCT Daniela Škutu i Bohumíra Vosáhlo jako prelegentów na dwudniowe szkolenie dla kucharzy z tematu ,,Kuchnia Czeska”. Zostało przygotowane specjalne menu degustacyjne dla kursantów oraz przeprowadzono pokaz robienia własnego sera wraz z jego zastosowaniem.
Menu:
Właściciel Czeskiej Hospody w Poznaniu Michał Jaguszak zaprosił BCT do udziału podczas Noc Restauracji 2012 w Poznaniu 25-go maja 2012. BCT - Bohemian Cuisine Team będzie reprezentować Bohumír Vosáhlo, który będzie nadzorował specjalne menu, jego przygotowanie a także pozostanie do dyspozycji gości restauracji w kwestiach pytań dotyczących czeskiej kuchni. Specjalnie na ,,Tę Noc” wybrano menu składające się z:
© 2016 Czeska Kuchnia BCT
Portal internetowy czeskakuchnia.pl korzysta z plików cookie. Korzystając ze strony czeskakuchnia.pl wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami twojej przeglądarki.